oto lpg parçaları

1-REGÜLATÖR

Beyin / Buharlaştırıcı tanktan gelen sıvı LPG'yi buharlaştırmak için gerekli ısıyı temin eder ve manifoltun ( kelebek valfi) içindeki basınca göre LPG'nin gaz halindeki basıncını ayarlar.Basınçın burda kapış odalar tarfından azaltıldığı yerler mevcuttur.
Bu sistem lpg ve benzin sistemleri için ısı sensörleri ve gaz basıncını ayarlayan vanalardan meydana gelmektedir. En nihayetinde buharlaşma ,basınç düşümü ve ideal istenen akış ayarlanır

2- ENJEKTÖR
Enjektör elektronık kontrol birimleri (ECU) tarafından,her bir silindire korelasyon edilerek Lpg’yi gaz halinde püskürtür. Yakıt ihtiyacı ardışık olarak kontrol brimleri tarafından evrelendirilerek yapılır. Ateşleme esası burda püskürtmü sıralamsıdır. miktar yine ECU dan alınır (milisaniye cinsinden )
 

3-GAZ VALFİ



Aracın benzinde iken gaz akışını keser . 









 

4-FİLİTRE
Regülatör ile enjektör arasında pislik tutucudur .LPG de 20.000 km de .CNG de 40.000 km de bir değişmelidir. 



 

5-ŞAMANDRA


Deponun ağzına takılan dolum ve regülatöre gaz akışını sağlayan .Seviyelendirerek rezerv bilgisini sensöre ordanda anahtara iletimine yarayan aletdir.son versiyonlar bobinli dir bu da ikincil bir valf görevi üstlenir.kurşunlu yapısı tutuşma durumları için dizayn edilmiş vede tahliye özelliklidir. 






6-ANAHTAR VE BUZER

şamandra sensörünün iletileri vasıtasıyla rezerv miktarının sunumu ve gaz - benzin
geçişini kumanda eder.muhteviyatı buzer sinyal verme işlevinde kullanılır.Buzer otomatik olarak EMU FAST kontrol birimi tarafından yönetilir ve bu alet benzinden gaza geçildiğinde, tanktaki gaz miktarı az kaldığı durumda otomatik olarak tekrar benzine geçmesine izin verir.Bazılarında arıza sinyalide verir.
7-MAP BASINÇ SENSÖRÜ

İleri teknoloji sıralı sistemlerinde bulunan bu sensör basınç farklılıklarını değerlendiren bir özellikdir.regütör basıncı ile manifolt içi basınçı nın farkı sayısal veriler oluşturur.Enjektör kütüğünün yanında gaz basıncını ölçer ve bu bilgiyi kullanarak gaz yoğunluğunu ölçerek enjektörlerin açılma zamanını ayarlar.

8-ELEKTRONIK KONTROL BİRİMİ / ECU 


İnsan DNA sı karakteristik şifreleme ünitesidir.komuta ise beyindedir.İçerdiği çipler vasıtasıyla bu benzetmeye benzeyen ECU da diğer halk arası tabiri beyindir.ECU nun DNA sını mikrocipler oluşturur. Aracın her durumu burda özleşir .Matrixleme teknolojisiyle her devirdeki püskürtme diyagramı oluşturulur.aracın ihtiyacı, performansı, gibi sinyaller burda saklıdır.Motor üzerindeki sensörler vasıtasıyla iletileri alır değerlendirir ve karar verilme yeridir.