11 Şubat 2011 Cuma

Otogaz ve Otolpg Montajı

OTOGAZ sektörünün ilklerinden olmanın avantajı ile deneyimli, profesyonel ve bilgi birikimi olan yetişmiş Otogaz Montaj Ustaları vasıtası ile her türlü benzinli araca LPG DÖNÜŞÜMÜ (Otogaz Montajı) yapmaktayız. Lpg Dönüşümlerimizde orijinal yedek parça kullanılmakta olup Otogaz Montajı yapan ustalarımız konularında sertifikalıdır. Aracınıza OTOGAZ MONTAJI yaptırmadan önce, bizden teknik bilgi almanızı ve bilgi almadan montaj yaptırmamanızı tavsiye ederiz.
Montajın yapılışı hakkında bir firmanın çalışma alanı


Sequential Sistem Nedir ?

Sırayı takip eden sıralı anlamına gelir. Otomobil üreticileri 1996 yılından sonraki ürettikleri araçlarda yakıt sistemini sıralı olarak üretmişlerdir. Bunun açıklaması şöyle yapılabilir. Enjeksiyonlu araçlarda yakıt sistemini kontrol eden bir elektronik kontrol ünitesi mevcuttur. Bu elektronik kontrol ünitesi yani ECU (halk arasında beyin) aracın yakıt verilerini alır, silindirlerdeki yanmayı sağlar. Buda enjektörlerin ne zaman ve ne aralıklarla açılıp kapanacağının sinyallerini vererek yapar. 1996 yılından önce enjeksiyonlu araçların enjektörleri hepsi birden açarak yakıt püskürtmesi yapmakta idi. Günümüzde ise enjektörler ihtiyaç oranında ECU den aldığı sinyaller doğrultusunda tek tek açarak yanma hücresini doldurur ve tam yanmayı sağlar. Tek tek olan sistemlere sıralı denir.

Teknolojik gelişmeler ve otomobil üreticilerinin bu çalışmalarından sonra LPG dönüşüm kiti üreticileri de bu alanda çok büyük atılımlar yapmıştır. Dönüşüm kitlerini sıralı olarak çalıştırır hale getirmişlerdir.